-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8480 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

افرادي در عين سلامت جسماني مي گويند ما به جاي تحمل رنج عبادت روزة ماه رمضان و روزه هاي قضا شده پول مي دهيم و از خود رفع تكليف مي كنيم. آيا اين كار ثوابي دارد؟

هدف از خلقت انسان رسيدن به كمال است و يكي از راه هاي رسيدن به آن، انجام عبادات است. رسيدن به كمال از راه عبوديت، قابل خريد و فروش و تعويض با پول نيست. درست مانند بيماري كه بايد دارو مصرف كند تا سالم شود كه نمي تواند با پرداخت پول سلامتي را بخرد.

هر يك از عبادات و اطاعات گامي است به سوي تكامل. عبادات قلب را صفا مي بخشد، شهوات را كنترل مي كند و روح اخلاص را تقويت مي نمايد.

برخي از عبادات غير از جنبة عبوديت جنبه هاي ديگري از قبيل سلامت جسم، تقويت اراده، تسلط بر قواي نفساني، پاكي جامعه از فساد، ايجاد روحية زهد و قناعت دارد. روزه گرفتن براي سلامتي بدن بسيار مفيد است. بسياري از دردها را درمان مي كند و عامل جلوگيري از بسياري دردها مي شود.

عبادات مخصوصاً روزه باعث برابري افراد اجتماع شده و روحيه اتحاد و برادري و عطوفت بينشان ايجاد مي شود و تمام مسلمانان را به يك جهت سوق مي دهد. همه به سوي خدا و به راه خدا مي روند امّا پول و ماديات و توجه بيش از اندازه به آن ها انسان را از خدا غافل مي سازد.

اين طور هم نيست كه بتوان به جاي همة عبادات پول پرداخت كرد و در مورد روزه تنها كفارة آن مي تواند طعام به فقرا باشد كه البته غذا دادن و سير نمودن فقرا فوايد و آثار مثبت دارد و داراي ثواب است. اما قضاي روزه ماه مبارك را بايد در هر حال به جا آورد و نمي توان با طعام دادن به فقرا جبران نمود.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.